Naam van je geliefde tatoeëren

320px-1873_Pierre_Auguste_Cot_-_Spring

 

Geestig verhaal laatst in het Parool over mensen die de naam van hun geliefde lieten tatoeëren… en de relatie ging over. Wat nu? Sommigen laten de tattoo zitten, anderen verwijderen hem. Heb het altijd wat onvolwassen gedrag gevonden, die namen laten tattoeëren, iets voor wat simpeler mensen, eerlijk gezegd, maar goed laat ik zwijgen – zoiets mag je niet openlijk zeggen, heb ik gemerkt. (Zelf ben ik ook simpel, maar nog net niet zooo simpel, maar ik kan een glimlach niet onderdrukken bij mensen die hem dan weglaten halen. Wat een gedoe. Of Fajah Lourens die net boven haar schaamheuvel een naam van haar ex-geliefde (toen nog geliefde) heeft staan – niet zo leuk voor de opvolger, zo erkent ze ook zelf.

Geinig aan het stuk is wat tattooëerder Henk Schiffmacher zegt: “Het is dom om de naam van je geliefde te tattooëeren”. Maar hij heeft dubbele gedachten hierover, vindt het ook weer mooi: “Het werkt voor de liefde beter dan een bos rozen” (na een misstap).
En: “Het moet een daad van liefde zijn, niet een teken van bezit. Als is het niet altijd makkelijk te zien, de grens tussen liefde en slavernij is een dunne.”

Jaja.

2 reacties op “Naam van je geliefde tatoeëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *