#Metoo

#metoo. Vandaag deed ik in de Telegraaf (premium artikel, of zie de krant zelf, pag 2 +3) ook even mijn zegje – met name over de steeds moeizamer man-vrouw-verhoudingen.  Een bepaalde hysterie en heksenjacht in deze kwestie bevalt me voor geen meter…hmprod.jpg

Seksueel gedrag heeft vele aspecten, ongewenst seksueel gedrag heeft dat ook.

Ik wil kort op iets ingaan. Er zijn nog steeds mannen en vrouwen die het hebben over korte rokjes/sexy kleding als reden voor lastig vallen.

Ik heb van meerdere vrouwen begrepen dat ze zijn aangerand (en dan heb ik over echt bedreigd, betast, dus niet over een lullige of ongewenste opmerking of zo) als ze bijvoorbeeld een wijde trui en een joggingbroek droegen.

Ook begrijp ik dat in landen als Egypte, al is een vrouw volledig zogenaamd kuis gekleed, met hoofddoek of boerka, ze toch wordt betast als ze alleen over straat gaat.

Het korterokjes-argument klopt niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *