Echtscheiden of partner erbij?

congo

In Redmond O’ Hanlons boek Congo (1996) lees ik een interessante passage over man-vrouw-relaties.

Een Congolees, Marcellin, vertelt aan O’ Hanlon hoe een getrouwde man er een jonge vrouw bijneemt. De jonge vrouw heeft het voordeel dat voor haar gezorgd wordt. De eerste oudere vrouw blijft bij de man en is tevreden. Man en vrouw houden van elkaar.

Uiteraard keuren we dit in het westen af, want niet-politiek correct. Ook O’ Hanlon fronst.

Dan gaat de Congolees  Marcellin los: “Zoiets is beschaafd, Redmond,  en bovendien beter dan zoals jullie het doen, die afschuwelijke manier van jullie, met echtscheidingen en rechtbanken en ellende en al die verschillende huizen waarheen iedereen moet verhuizen, de onkosten, de verspilling..”‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *