vrolijker?

Als ik mensen hoor praten over relaties en zichzelf,  als ze alles helemaal kapot analyseren, als ik ze bijvoorbeeld zeggen dat ze ergens niet aan toe zijn, of als ze zichzelf willen vinden…. dan denk ik vaak:

‘Lieve Here, wat een zwaarwichtigheid. Kon er niet wat vrolijker over de liefde gesproken worden?’

Het laatste is een citaat (pag. 29) uit de roman Een hartstocht  van Boudewijn van Houten (1979) .  Een roman over een wanhopige liefde van de hoofdpersoon – in wie wij Van Houten herkennen – die zijn Maud nooit echt krijgt, ook al heeft hij een tijd een relatie met haar. Maud gaat vijf  maal per week naar de psychiater… en heeft veel moeite met genieten.

hartstocht

links: Een hartstocht

Een boek uit  de jaren zeventig, maar ik heb het idee dat het psychologiseren in en buiten relaties nu alleen maar erger geworden is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *