Verliefdheid (II)

‘Verliefdheid is een gevolg van kortzichtigheid en komt voort uit onzekerheid over je eigen waarde. Ik ben als puber eenmaal verliefd geweest, en dat was omdat ik mij minderwaardig voelde. Ik was toen geestelijk nog onvolgroeid, en mijn verliefdheid was een leeftijdsverschijnsel, als jeugdpuistjes.’

uit: Theo Kars, Memoires van een slecht mens I, 2010

Ik ben het hier niet helemaal mee eens. Maar ik herken veel. En ik vermoed inderdaad dat verliefdheid iets te maken heeft met onzekerheid over eigenwaarde. Met je minderwaardig voelen aan anderen. Ik denk ook dat liefde zo werkt.
Maar is het niet ook mooi dat een mens onzeker is?

1 reactie op “Verliefdheid (II)

  1. Theo Kars heeft geschreven:
    Verliefdheid is een tijdelijke overschatting van de waarde van een ander, ingegeven door een gebrek aan mensenkennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *